Patricia en Joukje
Blijf op de hoogte en volg Elma
30 Maart 2019 | Nederland, Craubeek
Sinds gistermiddag in Udaipur. Morgen, 28 februari gaan we de kids van KUNDAL schooluniformen geven. Dit is een initiatief van Patricia en Joukje, die verhalen horend van Carla en Marlies tot aktie zijn overgegaan en geld hebben ingezameld . Genoeg voor 150 uniformen.
KUNDAL kreeg er geen in juli, Kundal heeft 120 leerlingen waarbij ook oudere en grotere. De leerkracht mr Anukul is blij met het gebaar van nieuwe uniformen en stemt toe, stuurt een lijst met maten. Echter allemaal kleine maten. Dus ik stuur terug, aub meet correct, deze maten lijken me te klein.
Message terug “ madam heeft gemeten, alles is correct”. GEEN GROTERE MATEN NODIG.
Door ervaring iets wijzer bestel ik grotere maten, naar blijkt nog te weinig.
Ik heb ook nog leggings, die horen erbij dus Joukje geeft deze aan de meisjes. Ook hier, voor de grote hebben we niets. Eigenlijk normaal want we geven enkel tot klas vijf of zes. Nu krijgt iedereen een school uniform en de meisjes een legging erbij.
Mr Anukul schrijft ontbrekende maten op. Ja ik weet, het moet gewoon passen, ze moeten er lang mee doen. Met de ontbrekende grotere maten broeken, shirts en leggings, een enkele tuniek slechts nog nodig, gaan we terug naar Kundal. Checken al de aanwezige leerlingen, geen klachten, alles zit goed.
We kunnen beter zelf opmeten, doen we in juli ook bijna op elke school. We hadden nu ingekocht voor 700 euro en nog hadden we andere maten nodig. Ben bij het tweede bezoek hier toch wel heel duidelijk in geweest. We geven graag als het nodig is maar dan willen we ook een echte betrokkenheid bij de leerkrachten wat betreft de maten.
Bij klas zes nog een meisje met een korte legging maar ze is blij met kleur en kwaliteit en hoeft geen andere. Ok. Prima. Al de meisjes krijgen nu ook een tandenborstel want die vragen kreeg ik wel. Waarom de jongens wel en wij niet. Nu hebben zij ook tandenborstels gekregen. En al de kinderen een stuk anti sceptische zeep en een flesje olie. Dit laatste voor hun haren die droog als stro worden van de zon.
Dit was extra aandacht voor deze afgelegen school. DANK AAN JOUKJE EN PATRICIA. Blijde gezichtjes achtergelaten. Fijn.